Pandekagebagning
Opskrift på pandekager til 4 personer
1½ dl. mel
3 dl. mælk
2 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
Fedtstof til stegningen
½ tsk. kardemomme
Pisk ingredienserne sammen i en skål og steg pandekagerne ved passende temperatur – ikke for høj og ikke for lav. Det er fint, når en pandekage skal have 1½ min. på den ene side og 1 min. på den anden.
Fars til kødboller
500 gr hakket oksekød
100 gr Parma skinke i små stykker
1 æg
½ dl mælk eller fløde
½ dl rasp
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk oregano
1 spsk timian
salt og peber
500 gr hakket oksekød
100 gr Parma skinke i små stykker
1 æg
½ dl mælk eller fløde
½ dl rasp
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk oregano
1 spsk timian
salt og peber
Sovsen til at hælde over kødbollerne:
1 dåse findelte flåede tomater
½ dl vand
en smule sukker
salt og peber
1 tsk oregano
evt. ½ dl fløde
Der røres en fars af ingredienserne.
1 dåse findelte flåede tomater
½ dl vand
en smule sukker
salt og peber
1 tsk oregano
evt. ½ dl fløde
Der røres en fars af ingredienserne.
Farsen formes til boller på størrelse med et æg, der lægges i et ildfast fad. Herover hældes tomater og vand irørt sukker og krydderier.
Sættes i 200 grader varm ovn i ca. 40 min. Kog pasta hertil. Beregn ca 100 gr. pasta pr person.
Sættes i 200 grader varm ovn i ca. 40 min. Kog pasta hertil. Beregn ca 100 gr. pasta pr person.
Servering af italienske kødboller
Ingen kommentarer:
Send en kommentar